Menu

Anpassa bilen för hunden

Det är många som väljer att ta med sig hunden när det är dags att åka bil, oavsett om det är kortare eller längre resor som ska göras. Men hur gör man egentligen så att hunden både reser tryggt och bekvämt i bilen? Vissa låter hunden sitta i knät, och kanske till och med sticka ut huvudet genom rutan under färden men det är absolut inte ett tryggt sätt för hunden att färdas på. Det finns flera praktiska och smarta lösningar som både skyddar hunden och passagerare vid en olycka. Dessutom skyddas bilen mot smutsiga tassar och klor.

Ett hunduvud utanför bilfönster

Oavsett om man har en laddhybrid, bensinbil eller annan bil finns det bra hundburar som passar. Antingen kan buren placeras i ett bagageutrymme eller säkras på ett bra sätt i baksätet. Vid en krock gör hundburen att hunden inte kastas runt i buren och den kan dessutom förhindra att hunden springer bort vid olyckan. Ett lastgaller som sitter mellan baksätet och bagageutrymmet kan också fungera men där finns nackdelen att hunden kan kastas runt och om fönster krossas vid en olycka eller liknande kan hunden lätt kastas ut ur fordonet, eller springa iväg. Det finns också säkerhetsbälten för hundar och dessa kan skydda. Det är dock viktigt att de är av rätt storlek och att de inte skär in i hundens päls. Vid en krock kan dock bältet skada hundens viktiga organ.

Det finns flera sätt att göra hundburen trivsam så att hunden verkligen trivs där. En mjuk dyna med tvättbart överdrag samt en filt kan vara bra. Det är dock viktigt att allt kan tvättas om hunden är smutsig eller råkar göra sina behov i buren av någon anledning. Det är också bra att ge hunden ett ben eller en leksak som den kan hålla sig sysselsatt med under resan. Det gäller särskilt om man ska åka långt. Man måste se till att hunden rastas minst var sjätte timme under längre färd.

En hund på ett bilflak

Mycket kan hända under en resa och tänk på att aldrig lämna din hund i bilen vid varma och kalla väder, oavsett hur gammal den är. Temperaturen i en bil förändras snabbt och en hund kan faktiskt dö av värmeslag eller kyla om det vill sig illa. Det är alltid bra om någon kan stanna med hunden i bilen, eller ta ut den utanför fordonet om man gör paus.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram