Menu

Bra staket för hunden

Ibland kan det vara jobbigt att ha hunden kopplad hela tiden. Man kanske ska arbeta i trädgården, eller så vill den gå ut medan man håller på med något inomhus. Har man en trädgård eller uteplats kan ett perfekt alternativ vara att sätta upp ett staket eller stängsel så att hunden kan gå ut på egen hand.

Får man ha hunden lös?

Egentligen finns det inget som säger att hunden inte får gå lös, men den ska vara under uppsikt och den ska inte störa. Hos Naturvårdsverket kan du läsa mer om det så kallade koppeltvånget, vilket betyder att hunden inte får springa lös i naturen och störa det vilda djurlivet.

Ett säkert staket

När du ska sätta upp ett staket till hunden är det viktigt att det är säkert och stabilt. Genom att använda praktiska jordborrar kan du se till att staketet verkligen sitter som det ska och att hunden inte kan välta det. Jordborrarna används för att skapa djupare hål i jorden där stängselstolparna sätts ned och de fungerar lika bra för en inhägnad för hunden som för stängsel till hästar eller bondgårdsdjur.

Gör hemmet säkert för hunden

Hunden behöver sin egen plats i hemmet och om den får gå ut i trädgården bör den ha sin plats även där. En hundkoja där hunden kan ligga och titta på familjen eller söka skydd undan sol, regn och snö är inte fel. Tänk dock på att hunden inte får lämnas utan tillsyn hur länge som helst. Du måste också se till att hemmet, inklusive trädgården, är säkert för hunden att vistas i. Du bör minimera antalet saker hunden kan skada sig på samt försöka ta bort giftiga växter så gott det går. Är hunden ute själv skadar det inte att gå igenom trädgården och se så att ingen förbipasserande kastat in något skräp som hunden kan få i sig och bli allvarligt sjuk eller skadas av.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram