Menu

Vårda hundens päls och hud under vintern

Vintern är en tid som många hundar gillar. Precis som barn tycker de att det är roligt att hoppa och leka i snö. Andra gillar det mindre, men är fortfarande tvungna att komma ut på de dagliga promenaderna. oavsett om du har en hund som älskar eller avskyr snö är det viktigt att du tar extra hand om hundens päls, tassar och hud under vinter.

Den svenska vintern bjuder oftast på en hel del slask, samtidigt som luften är mycket torr. Det gör lätt att hundens hud kan bli torr och fnasig och att fukt kan orsaka problem med svamp på mage och tassar. Visst råder det ingen tvekan om att vinterkylan påverkar alla på olika sätt och därför har vi samlat några riktigt bra knep som du kan använda dig av för att din hund ska klara av vintern lättare.

Bästa vintertipsen för hunden

Innan vi radar upp alla tips om hur du kan ta hand om hunden under vintern på bästa sätt vill vi rekommendera att du investerar i en bra handdukstork. Orsaken till varför du bör skaffa en handdukstork är helt enkelt för att det går åt mängder med handdukar för att torka av hunden efter vinterpromenaden. Naturligtvis är en högkvalitativ handdukstork också något som kan vara till nytta för den som älskar varma och sköna handdukar efter duschen.

1. Välj rätt schampo för din hund

Det kan kännas lockande (och ekonomiskt) att använda samma schampo till hunden som du använder till dig själv, men det bör du undvika. Hundens hud är redan extra torr och känslig och med ett schampo med annat pH-värde gör du det bara värre. Satsa på ett hundschampo med pH-värde 6-7.

2. Bli av med vägsalt

Är det vanligt med vägsalt på de vägar som ni vanligtvis promenerar på? Då är det viktigt att du inte bara torkar av hundens tassar när ni kommer hem, utan att du spolar av de med rent vatten först. Saltet kan annars torka in i huden och göra att trampdynor spricker, något som kan göra mycket ont.

3. Torra och rena handdukar

De allra flesta hundägare har några speciella handdukar som bara är till hunden, men det är viktigt att du alltid torkar av hunden med handdukar som är rena och torra. En smutsig handduk som är blöt absorberar inte bara sämre, utan den kan också överföra smuts och bakterier till hundens hud och tassar. Investera i en bra handdukstork så säkerställer du torra handdukar varje gång.

4. Gå inte ut när hunden är blöt

Oavsett om du nyss har badat din hund eller om ni nyligen kommit in från regn och snöslask är det viktigt att inte gå ut igen innan hunden är helt torr. Om huden fortfarande är blöt eller fuktig finns det risk för nedkylning, vilket i sin tur kan leda till sjukdom och förkylning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram