Menu

Hund som luktar illa

Hunden som sägs vara människans bästa vän är ett kärt litet djur som alla hundägare ser som en familjemedlem. Även om dessa djur är hur söta som helst så finns det lägen då de kan lukta riktigt illa. Om det regnar till exempel så måste man ju ändå gå ut med dem, och lukten som de utsöndrar är inte någon trevlig doft. Man brukar ju säga att våt hund är något som luktar riktigt illa, och så är det verkligen. Men det finns några tips och knep för att undvika illaluktande hundar.

När man har en hund så lär man sig att det är mycket jobb för att se till att de får tillräckligt med motion, att de mår bra och så vidare. Att hundar innebär mycket jobb är även något som hundägare lär sig leva med eftersom de ger så mycket kärlek och energi tillbaka. Då hundar ofta kräver mycket promenader så kan det vara bra att införskaffa sig snygga kläder med bra kvalité från Outletsverige.se. Man brukar ju kalla hundarna för människans bästa vän och så är det faktiskt. De är som en livskamrat som finns där för en i alla lägen, som aldrig blir arga eller klagar på dig som matte eller husse.

Hund i naturen

Om det regnar och man måste gå ut med hunden så är det ganska självklart att hunden kommer lukta när du kommer hem efteråt. Det är något som inte går att undvika. Men du kan när du kommer hem se till att torka hunden ordentligt och torka av tassarna från smuts. På så vis förhindrar du lukten från att lägga sig i pälsen.

Ge inte hunden vanlig mat

En annan sak som är lite klurigt med hundar är just om man ska eller inte ska ge dem vanlig mat. När man gör det måste man även se till att borsta tänderna på dem regelbundet. Om man bara ger hunden hundmat så behöver man inte tänka på det och de kommer inte få dålig andedräkt. Hundmat är nämligen skapat på ett sådant vis att det är bra för hundens tänder, mage och pälsen blir mjuk och fin.

Fin hund på stranden

Det kan vara svårt att hålla sig från att ge riktig mat till hunden eftersom de blir så glada. Hundar älskar mat och de är det enda djuret som faktiskt skulle kunna äta ihjäl sig om de hade tillgång till hur mycket mat som helst, vilket är lite sorgligt.

Om man låter hunden bada i havet eller sjön så kan man räkna med att den kommer stinka efteråt och då är det lika bra att ge dem ett rejält bad. Kom ihåg att hundar kan bli förgiftade av alger så håll dem under uppsikt. Skulle de börja äta något så måste du snabbt vara där och tillrättavisa hunden. Som sagt, annars äter hunden precis vad som helst och hur mycket som helst. Var försiktig om din fyrbenta vän men låt dem samtidigt få uppleva så mycket som möjligt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram