Menu

Hunden med på flygresan

Många människor reser med flyg. Antingen åker man på en semesterresa eller så använder man flyg att komma från en punkt till en annan. Som hundägare är det inte alls konstigt att vilja ta med sin hund på flygresan men det är vissa regler och förordningar som måste hållas när djur ska åka med flygplan. Först och främst bör du ta kontakt med ambassaden i det land du ska åka till med din hund, för att försäkra dig om att det inte kommer att finnas ytterligare regler som du inte har fått reda på genom flygbolaget.

Hundar är välkomna på flyg

Våra fyrbenta vänner har blivit en allt vanligare syn uppe i det blå, Fler hundar får följa med på flyget. Reservera plats för din hund i kabinen i förväg, minst 24 timmar efter att du har bokat din flygbiljett, annars får hunden åka i lastutrymmet. Hunden måste vara minst 8 veckor gammal och uppfylla alla krav för att få resa utomlands såsom ID-märkning, vaccinationer och ha ett djurpass. Dessutom måste du anmäla i tullen att du reser med hund annars får du inte föra in den i Sverige igen efter din resa. Innan du flyger med hund måste du anmäla måtten på din hundbur.

Viktiga regler vid flygresa med hund

Att ta reda på vad som gäller, både i Sverige och i det landet du ska till, är otroligt viktigt. Hunden du tar med dig måste vara ID-märkt med tydlig märkning, oavsett om det är tatuering eller chipmärkning. Om din hund ska flyga utomlands måste den vaccineras mot rabies och detta ska göras en viss tid innan avresan. Hunden måste även ha ett EU-pass där det står fakta om den. I passet står det även vilka vaccinationer den har och när de gavs till hunden. Anmäl att hunden ska ut på resa till tullen så att det inte blir några problem vid inresan till Sverige. I värsta fall får du inte ta in hunden om du inte har rapporterat innan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram