Menu

Vad bör man tänka på inför sin första valpkull?  

Om man funderar på att börja föda upp hundar så bör man först och främst fundera på varför man vill göra detta. Är det så att man vill föda upp hundar för att tjäna pengar och bli rik, så är detta troligtvis inte det rätta valet. Att föda upp valpar är en process som tar tid, kostar pengar och oftast inte ger pengar så att en människa blir överflödigt rik. Är orsaken istället den att man älskar hundar och gärna vill jobba med dessa, så bör man återigen ta sig en funderare. Att föda upp hundar handlar nämligen inte om att tycka att hundar är fina djur som man vill ta hand om, utan det handlar snarare om att vilja hundrasens bästa. Vilket leder in till alternativet att man vill arbeta med uppfödning för att man brinner för en specifik ras och vill att denna ras skall bli bättre och bättre. Då är det absolut rätt anledning!

Owner cleaning up after the dog with plastic bag

Att vara hunduppfödare är ett arbete som kräver mycket tid, pengar och energi. Så även om man vill hundrasens bästa så bör man fundera på om uppfödning faktiskt passar in med den livsstil som man lever. Det kommer nämligen krävas många slitsamma dagar, mycket pengar som man lägger ut på mat och foder, energi för att orka hålla rent bland så många hundar och för att kunna ge den aktivering som valpar kräver. Man bör komma ihåg att valparna stannar hos uppfödaren i minst 8 veckor innan de kan säljas vidare.

Sist så bör man även tänka på om man har tillräckligt med information om vad som gäller för den specifika hundrasen som man vill föda upp. Vet man vilka bestämmelser och rasspecifika regler som finns? Har man koll på vad det är som man vill uppnå med uppfödningen? Vad strävar man efter? Allt detta bör man känna till om man vill arbeta med uppfödning av en hundras, vilket med andra ord handlar om att verkligen brinna för rasen. Vill man veta mer om vad man bör fundera på innan man väljer att sätta igång med sin första valpkull kan man besöka denna sida för mer information.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram