Menu

Ta med hunden och campa

Nu är våren här och det börjar bli dags att tänka på utflykter i naturen. Oavsett om det gäller en husvagnscamping på en finare camping eller att tälta ute i skogen, så vill man gärna ha möjlighet att ta med sig sin fyrfotade vän. Det finns självklart restriktioner när man campar med hund men det finns faktiskt ganska många campingplatser som accepterar husdjur, så det gäller bara att vara observant på reglerna innan man ger sig av.

Att tänka på när du ska campa med din hund

Det är inte bara campingplatsen som ska godkänna hunden, så ta även en funderare över hur hundvänliga omliggande områden är. Oavsett vilken sorts semester du och din hund har tänkt er, så måste du tänka lite annorlunda gällande packningen. Om ni ska ut i naturen på vandring eller bara utforska den omgivande miljön lite extra, kan både du och din hund behöva speciella fritidskläder, som är anpassade efter både miljö och klimat. Därutöver kanske du behöver packa ner speciella verktyg, ficklampa eller andra skydd till hunden.

[b]Nedan följer några punkter du bör vara lite extra observant på:[/b]

[b]* Hundvänliga badplatser.[/b] På sommaren vill man gärna ha möjlighet att bada, och självklart vill man kunna ta med sig hunden på en simtur eller lekstund. Tänk på att hundar inte accepteras överallt. Även om campingplatsen godkänner att hundar vistas och sover på området, så är det inte säkert att det finns en hundvänlig badplats i närheten. Dubbelkolla därför alltid detta innan du väljer campingplats, om bad är önskvärt för dig och din hund.

[b]* Extra hundanpassat.[/b] Om du har en aktiv hund och inte planerar att ge dig ut på långa naturpromenader under semestern, så kan det vara en bra idé att se dig om efter en campingplats som anpassats speciellt efter hundar. Det finns campingar med större rastgårdar för hundar, men även campingplatser med agilitybanor.

[b]* Första hjälpen-kit. [/b]Utöver vanliga nödvändigheter som tillgång till mat och vatten, så behöver du även anpassa hundpackningen efter destinationen. Du kan höra med din veterinär eller i djuraffären om olika produkter som bör finnas med i ditt första hjälpen-kit. Din hund kan behöva hjälp mot mygg, speciella skor vid hård terräng, förbandsmaterial och koksaltlösning vid eventuella skador. Packa även med handskar för att själv kunna sköta om eventuella sår på ett sterilt vis, så du inte tillför ytterligare bakterier. Det finns färdiga första hjälpen-kit att köpa även till husdjur, eller så kan du själv skapa ett som du tycker lämpar sig för er situation.

Ovan är endast några få tips på vad du bör tänka på när du campar med din fyrfotade vän. Det är inte så bökigt som det kan verka, så med lite planering kommer ni säkert att njuta av en välförtjänt semester båda två.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram