Menu

Tips vid hundallergi

Älskar du hundar men lider av hundallergi? Förtrösta inte för det finns hjälp att få! Med rätt teknik så kan du också få njuta av en fyrbenta familjevän inom en snar framtid. Nedan kommer lite tips och sådant som är bra att tänka på om du är allergisk mot hundar.

Allergivänliga hundraser

Det finns otroligt många hundraser men visste du att vissa faktiskt är allergivänliga?

Det är bra att göra ordentliga efterforskningar så att du hittar en bra och passande allergivänlig hund för just dig. Det är lätt att tro att längden på pälsen är den avgörande faktorn men det är faktiskt vilka allergener som hunden bär på och i vilken takt dessa utsöndras som är viktigt att veta.

Raser såsom pudel och bichon havanais räknas till exempel som allergivänliga hundar och de kan ha väldigt lång päls. Nu är det inte bara små hundar som är allergivänliga utan också raser av större storlekar. Vad sägs till exempel om den populära rasen schnauzer eller en italiensk vinthund?

Att leva med hundallergi

Har du mild till medium hundallergi så behöver det inte vara ett hinder för att skaffa hund. Numera finns hjälpmedel och tips för att lyckas. Det finns ännu ingen hund som är helt allergifri men vissa hundar fungerar bättre än andra. Gör allergitest på både dig och testa allergener på hunden för att se hur allergisk du kommer vara mot just den hunden eller rasen. Det finns också beprövade läkemedel mot allergier som hjälper till stor del, fråga gärna din läkare eller på ett välsorterat apotek.

När du har hunden hemma finns också mycket att göra för att undvika allergi. Tvätta händerna efter att du klappat din hund. Undvik att ha hunden nära ansiktet och låt inte hunden sova i sängen. Hundens kost och kosttillskott kan också göra stor förändring för allergier. Du kan även tvätta din hund med specialschampo som minskar på allergener hos hunden.

Vid extrema fall av allergi finns immunterapi att få då man använder extrakt från hundens päls och hud. Se alltid till att städa ordentligt hemma och var alltid noga med hundens hygien.

Uppsök alltid läkare vid svårare besvär med andning för att få hjälp.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram