Menu

Skapa en egen plats för hunden i hemmet

För att en hund ska känna sig helt trygg i ett hem är det viktigt att hunden har ett litet hörn av hemmet som är hundens eget. Det optimala är att det är i samma hörn som hunden också har sin hundbädd och sin sovplats. När man väljer ut var i hemmet man ska placera hundens sovplats ska man nämligen tänka på att just hitta ett relativt ostört hörn av hemmet. Detta eftersom hundar behöver sova betydligt fler timmar än människor per dygn, och de därför behöver en plats där de kan sova i lugn och ro, utan att väckas av förbipasserande människor.dog-1961112_960_720

Det är också viktigt att hunden har en plats där den kan gå undan för att markera att den vill vara i fred. Man måste därför respektera hunden när den går och lägger sig i sin korg eller i sitt hörn, och inte till exempel plocka upp den eller gå dit och kela med den (hur lockande det än kan vara). Detta är särskilt viktigt om man har barn, och man har som förälder ansvar för att instruera barnen att inte störa hunden när den är på ”sin” plats.

Därmed inte sagt att hundar den större delen av tiden inte föredrar att hålla sig nära sin husse och matte, och vara med i allt hon eller han gör. Den perfekta platsen för både människa och hund att ligga och vila tillsammans är ett uterum, eftersom hundar liksom människor tycker om att ligga och värma sig i solens strålar. Du hittar ett stort utbud av uterum för både hundar och människor på Skanskabyggvaror.se. Sedan kan du och din hund njuta av många sköna stunder i solen, året runt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram