Menu

Vilka fördelar finns det med att välja en rashund?  

Det finns många fina hundar att köpa eller adoptera, men det kanske ibland kan vara svårt att veta exakt vad det är för hund man köper. Hundar handlar inte bara om utseende, utan de har både specifika beteenden, humör och behov som man som hundägare måste tillgodose. Att därför leta efter en rashund kan vara en fördelaktig idé, eftersom det är lättare att veta vad man kan förvänta sig an hunden. Här följer några goda råd och skäl till varför detta kan vara en bra alternativ.

large group of puppies on a white background.from left to right, Bernese Mountain Dog, mixed breed mastiff, French Bulldog, Finnish Lapphund, Dachshund, Labradoodle, chihuahua, German Shepherd and a chocolate Labrador

  • Man vet vad man får när man köper en rashund! Det gäller att välja hundras med omsorg utefter de behov och den livsstil som man lever. Man kan med andra ord välja den ras som kommer att passa en bäst. Kanske vill man tävla i olika sporter som kräver smidighet och snabbhet, kanske är man ute efter att ha med sig sin hund på jakt eller så vill man gå lugna och långa promenader och mysa hemma med sin hund. Ju mer man funderar över vilka aktiviteter som faktiskt kommer att gälla, desto större sannolikhet är det att man kan pricka rätt genom en rashund.
  • Köpet är oftast tryggare. Idag är det tyvärr vanligt att smuggelhundar säljs på marknaden. Genom att välja en rashund så minimerar man dessa risker, eftersom det krävs mer papper och regleras mer strikt via kennelklubbar när man väljer en rashund. Man har även stor koll på uppfödarna för den specifika rasen.
  • Umgås mer med andra rashundar! Idag finns det oerhört många olika klubbar och har man en rashund så kan man delta i den specifika hundens klubb. På så sätt får man en större gemenskap med övriga hundägare, man kan delta vid event och vara med i olika tävlingar. Genom att träffa andra som har samma hund som en själv så kan man ta del av råd, ställa specifika frågor och i allmänhet lära sig mer om sin hund.

Vill man veta mer om rashundar så kan man besöka denna hemsida för mer information. På så sätt kan man veta vad som är rätt val av hund för ens livsstil.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

pinstagram